Soud osvobodil jednoho z údajných vůdců ruskojazyčné mafie

Pražský Městský soud nepravomocně osvobodil údajného šéfa zločineckých skupin ze zemí bývalého Sovětského svazu. Takzvaný "vor v zakoně" Andranik Soghojan si měl podle obžaloby objednat vraždu arménského podnikatele.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andranik Soghojan (uprostřed)

Andranik Soghojan (uprostřed) | Zdroj: ČTK

Podle žalobce si Soghojan vraždu objednal v roce 2007. Najatý vrah ale omylem usmrtil řidiče společnosti Sazka a v centru Prahy pobodal dalšího muže.

Přehrát

00:00 / 00:00

O rozhodnutí soudu informovala reportérka Květa Moravcová ve Zprávách o čtvrté

Spolu se Soghojanem se dnes dostali na svobodu další čtyři členové ruskojazyčné skupiny. Soudce Městského soudu v Praze svůj verdikt odůvodnil nevěrohodností klíčového svědka Tagira Tarsžojeva.

Tarsžojev přijel do České republiky, aby tady získal trvalý pobyt. Kvůli tomu také spolupracoval s Bezpečnostní informační službou, která ho platila za rozkrytí trestné činnosti v uprchlickém táboře, kde svého času žil. Na této trestné činnosti se ale měl sám podílet.

Státní zástupce Vladimír Mužík se vůči osvobozujícímu verdiktu odvolal, i když přiznává, že se takový rozsudek dal čekat:

"Od začátku jsem věděl, že situace je důkazně komplikovaná. To znamená, i toto byla jedna z možných variant, že dojde ke zproštění z obžaloby.“

Případem se teď bude zabývat pražský Vrchní soud. Na další líčení budou údajní členové ruskojazyčného gangu čekat na svobodě, protože soudce je dnes s okamžitou platností propustil z vazby. S výjimkou Magomeda Alijeva, který si odpykává 3,5 letý trest za vydírání.

Vyhlašování rozsudku pražského Městského soudu doprovázela, stejně jako minulá líčení, mimořádná bezpečnostní opatření. Jednání se z tohoto důvodu konalo v budově Vrchního soudu v Praze.

Květa Moravcová, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme