Věci veřejné podpoří ve druhém kole kandidáta ČSSD

Věci veřejné podpoří ve druhém kole senátních voleb ostravského kandidáta ČSSD Antonína Maštalíře. Ten svede boj o křeslo v horní komoře s nezávislou Lianou Janáčkovou. Předseda ODS a premiér Petr Nečas přitom koaliční partnery vyzval právě k podpoře Janáčkové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Klasnová (Věci veřejné)

Kateřina Klasnová (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Ostrava tak bude jediným regionem, kde se strany na podpoře kandidátů neshodnou. Podle místopředsedkyně Věcí veřejných Kateřiny Klasnová v tomto případě rozhodla kvalita kandidáta.

„Je logické podpořit kandidáty od koaličních partnerů, na druhou stranu situace v Ostravě je tak, že do druhého kola postoupila nezávislá kandidátka Liana Janáčková. Kandidát Antonín Maštalíř je podle nás kvalitní kandidát, byl by to kvalitní senátor a tady nerozhoduje to, jestli to je sociální demokrat,“ uvedla Klasnová.

Premiér a předseda ODS Petr Nečas to komentoval jen stručně: „Je to rozhodnutí suverénní politické strany. Jak jsem již řekl, my se soustřeďujeme na to, aby byla nelevicová většina v Senátu, aby nebyl oranžový Senát, a podle toho postupujeme.“

Opoziční ČSSD má před druhým kolem, které budou tento pátek a tuto sobotu, nejvíc kandidátů - 22. Věci veřejné podle Klasnové dále stojí celkem za 16 kandidáty ODS, třemi kandidáty TOP 09 a třemi lidovci. V Mostě podpoří Alenu Dernerovou kandidátku hnutí Severočeši.cz proti sociálním demokratovi Zdeňkovi Brabcovi.

Do druhého kola senátních voleb postoupil jediný kandidát Věcí veřejných, a to Stanislav Czudek ve Frýdku-Místku. Utká se s Petrem Gawlasem (ČSSD).

Martin Hromádka, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme