Volby v Hřensku prošetří policie

Průběhem voleb v Hřensku na Děčínsku se zabývá policie. Není to ale z podnětu místní organizace Občanské demokratické strany. Ta teprve chystá stížnost pro správní soud. Policie prošetří desítky lidí, kteří se přihlásili k trvalému pobytu v Hřensku těsně před volbami.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komunální volby a volby do Senátu

Komunální volby a volby do Senátu | Foto: Tomáš Adamec

Občanští demokraté se totiž domnívají, že přihlášení voliči ovlivnili volební výsledek v Hřensku. Kriminalisté se ale zatím zabývají jiným trestním oznámením.

„Policie s konanými komunálními volbami ve Hřensku přijala oznámení jednoho z občanů, který upozorňoval na jejich neregulérní průběh v dané lokalitě,“ upřesnila Petra Tripesová z děčínské policie.

V případě, že se podaří prokázat maření přípravy a průběhu voleb, hrozí pachatelům trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.

Josef Suk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme