Policie přerušila pátrání po ztracené dívce, vrátí se ráno

Kriminalisté v pražské Troji celý den prohledávali oblast v okolí ulice Pod Písečnou, kde se před více než týdnem ztratila devítiletá dívka. Na místo se detektivové vrátili na základě výpovědi muže, kterého zadrželi včera. Podezírají ho, že má se zmizením dívky něco společného. S prohledáváním oblasti začne policie znovu v pátek ráno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do pátrání po ztracené dívce se zapojila i vojenská policie

Do pátrání po ztracené dívce se zapojila i vojenská policie | Zdroj: ČTK

Do pátrání se zapojila i vojenská policie a služební psi. Jak z Troje přiblížila reportérka Radiožurnálu Martina Spěváčková, podle policie zatím pátrání nepřineslo žádné výsledky.

„Kriminalisté mají vytipováno několik míst, nechtějí je ale zveřejnit. Podezřelého muže prý teď vyslýchají, ale kde konkrétně, policie zatím také nechce sdělit,“ uvedla. Policie ale současně prověřuje i další osoby.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z pražské Tróje se přihlásila reportérka Radiožurnálu Martina Spěváčková

Policistům pomáhá tým hasičů, který se specializuje na vyprošťování lidí z těžko přístupných míst. Kriminalisté si přivezli i lopaty a žebříky.

V Tróji je uzavřený úsek mezi ulicí Pod Písečnou a Trojská a policie za pásku pouštěla pouze místní lidi. Úsek bude neprůchozí i v noci. Policie plánuje, že se na místo vrátí v pátek ráno, kdy také zveřejní nové informace k případu.

Dívka je pohřešovaná od 13. října od 13 hodin. Ze školy šla obvyklou trasou společně se spolužačkami. V ulici Pod Písečnou se ale rozdělily a po té už dívku nikdo neviděl. Poblíž místa, kde se děti rozloučily, policisté nalezli dívčin batoh a několik metrů od něj její láhev s pitím, ze které pila ještě ve škole.

Více zapojit veřejnost

„Většina dětí se jenom zatoulá nebo někde zapomene. Co mě ale potěšilo, že tentokrát bylo přistoupeno s veškerou vážností k oznámení veřejnosti, aby pomohla s informacemi,“ podotkla ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová na adresu pátrání po pohřešované dívce na pražském Žižkově.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová v poledních Ozvěnách dne.

Baudyšová má nicméně k systému hledání pohřešovaných dětí výhrady. Její výtka ale nepatří na adresu policie. Pátrání je podle ní kvalifikovaně vedeno. Vadí jí ale ztuhlost systému. „A to, že nebereme v úvahu, že je otevřená Evropa a že české děti jsou vlastně evropské děti. A únos do ciziny je otázkou dvou hodin s rychlým autem,“ poznamenala Baudyšová.

Proto by se podle ní měly dávat informace o pohřešovaném dítěti na návěští na dálnice s odkazem na web, kde by byl popis hledaného dítěte a více informací.
Dále se uvažovalo o rozesílání SMS v místě, kde bylo dítě naposledy spatřeno. To se také neudělalo,“ uzvařela Baudyšová s tím, že veřejnost by měla být do celého procesu hledání pohřešovaného dítěte zapojena.

Igor Maňour, Katarína Brezovská, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme