Jak se volí v nejmenší obci Středočeského kraje

Přesně ve čtrnáct hodin se v některých regionech znovu otevřou dveře volebních místností a začne druhé kolo voleb do třetiny Senátu. Volit se bude i v nejmenší středočeské obci, kterou je Bludov na Kutnohorsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zamčená volební urna.

Zamčená volební urna. | Foto: Tomáš Adamec

Stejně jako před týdnem dostane zdejší volební komise seznam se sedmadvaceti jmény. Právě minulý týden dorazilo ovlivnit složení obecního zastupitelstva dvaadvacet zdejších obyvatel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž Michala Trnky z Bludova na Kutnohorsku

Bez jednoho všichni, kteří přišli, se rozhodli podpořit také senátní volby a podílet se na výběru dvou postupujících kandidátů.

„Přijdou si popovídat a zrovna vhodí i ty volební hlasy do urny,“ prozradil s lehkou nadsázkou předseda zdejší volební komise Pavel Trnka.

Kolik voličů dorazí na zdejší obecní úřad k druhému kolu senátních voleb dnes a zítra, to je zatím předčasná otázka.

Každopádně volební účast se v Bludově téměř pokaždé pohybuje nad sedmdesáti procenty. Možná proto, že se místní lidé mezi sebou dobře znají a pravidelně se také setkávají.

„Děláme takové akce, jako jsou čarodějnice, pouť, kdy se lidé sejdou, udělá se nějaké jídlo, koupí se sud piva,“ svěřil se na závěr Josef Kutil, který v Bludově bydlí.

Michal Trnka, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme