Investoři jsou u nových akciových titulů optimističtí

Na pražské burze se dnes začíná obchodovat s akciemi společnosti Fortuna. Tu se na trh rozhodl její majitel, skupina Penta, uvést s tím, že si i nadále podrží většinový podíl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská burza - Burzovní palác

Pražská burza - Burzovní palác | Foto: Marián Vojtek

Fortuna patří mezi nejvýznamnější sázkové kanceláře v Česku a zároveň na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Makléř společnosti Wood and Company Filip Kejla předvídá díky úspěšnému úpisu v úvodních hodinách obchodování živou aktivitu.

„Je dobrým tahem, že Fortuna bude obchodována i v Polsku. V Praze může mít emise problém, není zajímavá pro veliké londýnské hráče. Ale je zajímavá pro drobné investory.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Makléř společnosti Wood and Company Filip Kejla ve Světě o osmé

Spekuluje se o tom, že by po Fortuně na trh mohly vstoupit dopravní fima CS Cargo a technologická AVG. Tedy opět menší firmy.

Kejla ale připomněl, že investoři začínají být optimističtí u nových akcií a jejich vstupu na pražskou burzu. „Ale říkám, jsou to spíše menší emise a spíše se bude jednat o obchodování u drobných investorů.“

V příštích týdnech budou firmy obchodované v Praze nahlašovat výsledky za třetí čtvrtletí. Včera začal Unipetrol, který mírně zaostal za očekáváním.

„Myslím, že výsledky obecně by měly být v dobré kondici. Především banky budou vykazovat velmi slušné výsledky a nějakého zklamání bych se neobával, předpověděl ve Světě o osmé makléř společnosti Wood and Company Filip Kejla.

Milan Kopp, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme