V Děčíně se na koalici dohodly ČSSD a Volba pro město

V Děčíně už je jasné, kdo bude řídit tamní radnici. Padesátitisícovému městu budou vládnout ČSSD a Volba pro město. V sedmadvacetičlenném zastupitelstvu mají celkem čtrnáct mandátů. Dosud vládnoucí ODS, která ve volbách získala sedm křesel, zřejmě půjde do opozice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děčínský zámek

Děčínský zámek | Foto: Jan Zejda

Kandidátem na děčínského premiéra je lídr tamních sociálních demokratů a bývalý okresní policejní ředitel František Pelant. „Koaliční smlouva je podepsaná, připravujeme spolupráci,“ potvrdil.

Podle lídra strany Volba pro město Waldemara Grešíka je výsledek voleb výrazem toho, že si voliči přáli změnu ve vedení Děčína. „Chtějí nové, neokoukané tváře,“ uvedl Grešík.

Většinu hlasů v děčínském zastupitelstvu, celkem 16, mohla mít i čtyřkoalice dosud vládnoucí ODS, Volby pro město, hnutí Severočeši.cz a TOP 09. Volba pro město ji ale nakonec odmítla.

ČSSD má v děčínské zastupitelstvu osm mandátů, ODS o jeden méně a Volba pro město šest. V zastupitelstvu zasednou i tři komunisté, dva severočeši a jeden zástupce TOP 09.

Josef Suk, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme