Ministr Drobil řešil s polským protějškem znečisťování ovzduší

Jedním z největších znečišťovatelů vzduchu na Ostravsku je údajně Polsko. Přesněji továrny na polské straně hranice, odkud přichází nečistoty, které překračují limity stanovené v České republice. Alespoň to tvrdí česká strana, Poláci si naopak stěžují na znečištění z Česka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Průmysl v okolí Ostravy

Průmysl v okolí Ostravy | Foto: Tomáš Adamec

Ministr životního prostředí Pavel Drobil se sešel ve Varšavě se svým polským protějškem Andrzejem Kraszewským, aby s ním probral problém znečišťování ovzduší na Ostravsku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ministr životního prostředí Pavel Drobil hovoří o setkání s polským protějškem .mp3

„V prvé řadě jsme nehledali viníky, ale řešení. Předal jsem panu ministrovi seznam 24 firem, u kterých bychom přivítali z polské strany informace o tom, jak to vypadá s jejich emisemi a s investicemi do odprašování. Mám od ministra slíbeno, že všechny informace, které budeme potřebovat, v nejbližších týdnech dostaneme,“ uvedl ministr životního prostředí Pavel Drobil.

„Informoval jsem ho také o opatřeních, které děláme nejen na moravskoslezské straně České republiky, ale například v rámci elektrárny Prunéřov, které se nám povedly vyjednat s firmou ČEZ jako kompenzace za souhlasné stanovisko EIA. Myslím, že jsme navázali dobrou spolupráci,“ doplnil ministr.

Podle něj je nepochopitelné, že od roku 2004 s polskou stranou na toto téma neprobíhal dialog.

David Hartmann, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme