Záhrobská nepostoupila z prvního kola, vyhrála Rebensburgová

Lyžařka Šárka Záhrobská nezískala v úvodním závodě Světového poháru v alpském lyžování ani bod. V obřím slalomu v rakouském Soeldenu dojela v prvním kole třiapadesátá, a mezi třicet postupujících se tak nevešla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Záhrobská s úsměvem na tváři

Šárka Záhrobská s úsměvem na tváři | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Startovní číslo šedesát odráželo slabší výkony Záhrobské z obřího slalomu z loňského ročníku a v právě začínající sezóně jen doložilo, že dominance české závodnice je v jiných disciplínách.

Na vítězku prvního kola, Němku Kathrin Hölzlovou, ztratila Záhrobská téměř sedm a tři čtvrtě sekundy, za postupující třicítkou zaostala o více jak tři sekundy.

Povedený start do své premiérové sezóny ve Světovém poháru neměla ani sedmnáctiletá Kateřina Pauláthová, která první jízdu nedokončila.

Vítězství nakonec vybojovala Němka Viktoria Rebensburgová, překvapivá vítězka stejné disciplíny na olympijských hrách ve Vancouveru. Tehdy to bylo její první vítězství na mezinárodní scéně, v Soeldenu tedy druhé. Za ní skončila její krajanka Hölzlová a Italka Moelggová.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme