Sáblíková: Věřím, že hala bude stát

Víkend patří v Berlíně prvním letošním rychlobruslařkým závodům. Na startovní listině nechybí ani česká reprezentace v čele s Martinou Sáblíkovou. Právě v Berlíně se aktuálně připravuje. Doma nemůže, halu rychlobruslaři v České republice stále postrádají. Vyrůst má, jak je známo, ve Velkém Oseku na Kolínsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková na trati

Martina Sáblíková na trati | Foto: Jan Pavlíček

České rychlobruslení potřebuje dráhu doslova jako sůl. O tom není pochyb. Vše se pochopitelně točí kolem dvojnásobné olympijské vítězky Martiny Sáblíkové. Ta svými výsledky strhla nebývalý zájem o tuto disciplínu.

Trenér Petr Novák ale odmítá, že by právě pro ní sportovní stánek měl vyrůst. Především jí potřebuje mládež, která by v jejich stopách mohla kráčet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sáblíková a Novák: Na rychlobruslařskou halu přispějeme

,,V některých novinách se píše, že potřebujeme halu pro Martinu Sáblíkovou, tak to je ta největší pitomost. Halu potřebují právě zájemci o rychlobruslení, kteří nemohou vyjíždět za velké peníze do zahraničí,“ tvrdí Novák.

Samozřejmě i sama Martina by halu využívala. V souvislosti s výstavbou se pak objevily informace, že Český svaz rychlobruslení vykoupí pozemky v místě, kde má stát.

,,Naše výsledky přináší i svazu finance. Minulý rok byl rozpočet dva a půl milionu, tak dnes už to neplatí, je větší. A příští rok bude zřejmě ještě vyšší, protože se bude hodnotit olympijský rok,“ vypočítává Novák a dodává:

,,Můžu říct, že bychom se chtěli podílet na pozemcích a stavbě haly. Svaz má na to, aby si zajistil prostředky na stavbu haly. Nemůže se psát, že svaz má rozpočet dva a půl milionu a chce si kupovat halu za sedmnáct milionu. Peníze se na to musí sehnat.“

Ovšem za jakou cenu? I například za předpokladu, že by své finance do projektu vložili jak Petr Novák, tak Martina Sáblíková?

Financuje trenér i svěřenkyně

,,I ta možnost může nastat, navíc kolem sebe máme řadu lidí, kteří nám s tím chtějí pomoci,“ naznačuje Novák. Martina Sáblíková potvrdila, že i ona to s příspěvkem na halu z vlastní kapsy myslí naprosto vážně.

,,Pokud by to mělo pomoci, tak ano. Já starosti okolo haly hlavně nechávám na Petrovi, občas se zeptám, jestli hala bude stát nebo ne, čímž ho někdy, když přijde z jednání, naštvu,“ říká olympijská vítězka.

Na druhou stranu, kdyby projekt zůstal jen na papíře, asi by to hodně mrzelo. Nakonec, kvůli hale se Martina Sáblíková do Velkého Oseku přestěhovala.

,,Mrzelo by mě, kdyby to nevyšlo. Ale já tomu věřím,“ tvrdí Sáblíková. Podle smlouvy by stavba haly měla zahájit do pěti let.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme