Bratský porazil Moldana o pouhých 70 hlasů

Možná nejnapínavějším senátním soubojem bylo hlasování v Praze 6. Senátorem za tento obvod bude nakonec bývalý poslanec Petr Bratský z ODS. Svého soupeře, dosavadního senátora Bedřicha Moldana kandidujícího za TOP 09 porazil o pouhých 70 hlasů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Bratský (ODS)

Petr Bratský (ODS) | Foto: Tomáš Adamec

„Když už to vypadalo, že to nevyjde, tak jsme si v jedné chvíli doma klekli pod obraz panenky Marie Klatovské, která je i ve Valdštejnském paláci, kde sídlí Senát a pomodlili se a možná i díky tomu to vyšlo,“ popsal Bratský jak prožíval sčítání hlasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Praze 6 uspěl Petr Bratský z ODS

Úspěchu podle něj předcházela nesmírně tvrdá práce, kdy byl měsíc a půl mezi občany. Právě osobní kontakt podle něj asi rozhodl. „Zapojila se i celá moje rodina. Jen moje manželka přesvědčila stovky a možná i tisíce lidí u metra na dalších místech,“ řekl Bratský.

S poraženým Moldanem prý Bratský hodlá spolupracovat. Konzultovat s ním chce hlavně věci, týkající se životního prostředí.

Igor Maňour, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme