Záhrobská nečekala s takovým startovním číslem zázraky

Pro fotbalisty nebo hokejisty je celkem jedno, s jakým číslem nastupuje na hřiště. V takovém alpském lyžování je ovšem číslo na výstroji věcí dost zásadní, která mívá vliv na výsledek. V prvním závodě nové sezóny se o tom přesvědčila i česká reprezentantka Šárka Záhrobská.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Záhrobská

Šárka Záhrobská | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Obří slalom, to je grunt, tvrdí mnoho alpských lyžařů včetně Šárky Záhrobské. V téhle disciplíně musíte uplatnit slalomovou techniku ve větší rychlosti a navíc je v ní přiléhavě také obří konkurence.

Nejlepší česká lyžařka vyhlásila cíl dostat se do absolutní špičky v obřím slalomu už dávno a letos také kvůli tomu angažovala nového trenéra Pavla Šťastného. Určitě i sama závodnice byla zvědavá, jak se jí po letní přípravě povede v prvním závodě sezóny, kterým byl v rakouském Söldenu právě obří slalom.

Přehrát

00:00 / 00:00

Záhrobská nečekala s takovým startovním číslem zázraky

Skončila padesátá třetí se skoro osmisekundovou ztrátou na nejrychlejší ženu prvního kola Němku Hölzlovou.

,,Ta trať nevydržela jako v loňském roce a dost se bortila. S takovým číslem nebyly šance na postup příliš vysoké,“ řekla Radiožurnálu Záhrobská a zároveň tím označila jeden z důvodů, proč pro ni bude výstup mezi elitu obřího slalomu těžký.

Na základě výsledků v této disciplíně z minulé sezóny totiž startovala česká lyžařka až jako šedesátá v pořadí. Obecné pravidlo přitom zní - čím nižší startovní číslo, tím kvalitnější trať a větší naděje na úspěch.

Ale Šárka Záhrobská dobře ví, že zdaleka nejen vysoké startovní číslo může za to, že výsledky v obřím slalomu stále nepřicházejí. A po nevydařeném prologu nového ročníku rozhodně nepanikaří.

,,Na obřím slalomu stále pracujeme, od prvního závodu v sezóně jsem ani moc nečekala,“ říkala Záhrobská. Do druhého obřího slalomu má ještě dost času potrénovat, na řadu přijde až koncem listopadu v americkém Aspenu.

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme