Francie prý přichází denně až o 400 miliónů eur. Kvůli stávkám

Stávky a demonstrace proti důchodové reformě čekají Francii i tento týden. Podle deníku Le Figaro přichází stát při těchto stávkách denně o dvě stě až čtyři sta miliónů eur.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna z uzavřených pump na jihozápadě Francie

Jedna z uzavřených pump na jihozápadě Francie | Zdroj: ČTK

List cituje zdroje z ministerstva financí, podle nichž jen chemický průmysl přichází o třiatřicet miliónů eur denně. Hlavní příčinou je už třicet dní trvající blokáda ropného přístavu u Marseille na jihu země.

Pokles v návštěvnosti pociťují i francouzské hotely. Ministerstvo financí říká, že náklady na stávku se liší podle jednotlivých odvětví a že je nutné brát v úvahu i zhoršení obrazu Francie ve světě.

Řada čerpacích stanic je stále zavřená, někde mají omezený sortiment buď jen naftu, nebo jeden druh benzínu.

Odbory zatím neřekly, do kdy budou pokračovat v blokádě rafinérií. Zítra se chystají znovu do ulic studenti, ve čtvrtek čekají Francii další demonstrace a stávky.

Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme