Zámek Hluboká je vítězem soutěže portálu Kudy z nudy

Zámek Hluboká nad Vltavou zvítězil v soutěži o nejatraktivnější domácí turistickou nabídku. Rozhodly o tom hlasy čtenářů portálu Kudy z nudy.cz , na kterém agentura na podporu turistiky Czechtourism anketu vyhlásila už podruhé. Zapojilo se do ní 11 tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zámek Hluboká

Zámek Hluboká | Foto: Agentura CzechTourism

Nejen celoroční dostupnost zámku zajistila Hluboké ocenění, ale také atraktivita, expozice, okolí nebo programová nabídka.

Podle kastelána Hluboké Miroslava Pavlíčka by ocenění mohlo zvýšit návštěvnost zámku, která se za rok blíží čtvrt milionu:

Přehrát

00:00 / 00:00

Kudy z nudy.mp3

„My prezentujeme první polovinu trasy B, tedy soukromých apartmánů, kde se návštěvník projde přes loveckou jídelnu až se dostane do apartmánů posledního držitele zámku Adolfa Schwarzenberga.“

Ředitele agentury Czechtourism Rostislava Vondrušku zaujalo nejvíce Vojenské muzeum Králíky, které sám ocenil cenou Czechtourism:

„A to proto, že se pustili do produktu, který má v Evropě poměrně velkou konkurenci. Bohatou nabídku v tomto směru nabízí země Beneluxu nebo Německo.“

Lidé začali více cestovat po České republice. Domácí cestovní ruch zaznamenal 20procentní nárůst oproti 10procentnímu poklesu cest Čechů do zahraničí.


Zvětšit mapu

Jaroslav Skalický, Veronika Sedláčková, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme