V Brazílii vrcholí kampaň před nedělními prezidentskými volbami

Už v neděli se bude volit prezident páté nejlidnatější země na světě. V Brazílii budou voliči ve druhém kole vybírat mezi Dilmou Roussefovou z Dělnické strany a jejím vyzyvatelem sociálním demokratem José Serrou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Socha Ježíše Krista

Socha Ježíše Krista | Foto: Fotobanka stock.xchng

Podle zvláštního zpravodaje Českého rozhlasu v Brazílii, Davida Koubka, je předvolební kampaň poměrně divoká a oba kandidáti na sebe vytahují korupční skandály a obviňují se ze lži: „Volební kampaň se tady skoro zvrhla a všechny lži a nejrůznější skandály se propírají v reklamách, v médiích a dokonce i v poslední televizní debatě.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Radiožurnál má v Brazílii zvláštního zpravodaje Davida Koubka.

Hlavním tématem voleb jsou sociální programy, které by měly pomoci desítkám milionů chudých, kteří v Brazílii žijí. Oba dva kandidáti slibují, že budou pokračovat v sociálních programech, které rozvinul současný prezident Lula.

Podle zpravodaje Českého rozhlasu nejsou programy obou kandidátu příliš rozdílné a může proto rozhodnout to, že Dilma Roussefová je žena a mohla by tak být první prezidentkou Brazílie.

„Je to právě Dilma Roussefová, která má v posledních průzkumech navrch zhruba o 10 procent. Takže to vypadá, že to bude skutečně ona. Uvidíme, jestli se do neděle ještě neobjeví nějaký další skandál, ale vypadá to, že Brazílie bude mít první ženu v čele státu,“ dodává Koubek.

David Koubek, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme