Vlekaři ve skiareálech chystají sněžná děla na svahy

Lyžařská střediska po celé republice finišují s přípravou na lyžařskou sezónu. Pokud bude přát počasí, chtějí vlekaři spustit některé vleky už v průběhu listopadu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžování (ilustr. obr.)

Lyžování (ilustr. obr.) | Foto: Radana Schaeferová

To je případ některých krkonošských areálů. Proto se dokončují poslední práce na systémech umělého zasněžování. Na svahy se už tento týden začala navážet první sněžná děla.

„Začínají se rozvážet kanóny po sjezdovkách. V lokalitě Labská jsou už osazené. V případě příznivých klimatických podmínek bychom začali ihned zasněžovat,“ řekl Jiří Beran ze skiareálu ve Špindlerově Mlýně.

Dodal, že za čtrnáct dní by se v případě vhodných podmínek mohlo začít lyžovat.

Hotovo je už také v sousedním lyžařském areálu v Peci pod Sněžkou.

„Příprava je hotová, kanóny máme na svahu, jenom ještě ukončíme letní provoz lanové dráhy a uděláme revizi na lanovce a údržbu, a můžeme zahájit zimní provoz,“ uvedl Jiří Karlík ze skiareálu v Peci pod Sněžkou.

Na zimu se připravuje i Horská služba.

Martin Pařízek, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme