FBI zatkla údajného teroristu s plány útoku na washingtonské metro

Americký úřad pro vyšetřování FBI obvinil Američana pákistánského původu z přípravy teroristických útoků. Farůk Ahmed měl nastrčeným agentům vydávajícím se za členy teroristické sítě Al Káida navrhovat útok na stanici washingtonského metra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pečeť na zdi budovy FBI ve Washingtonu

Pečeť na zdi budovy FBI ve Washingtonu | Foto: Vít Pohanka | Zdroj: Český rozhlas

Farůk Ahmed údajně plánoval útok na stanice metra na washingtonském předměstí Arlington. Agentům FBI, kteří předstírali, že jsou členy teroristické sítě Al Káida, předal mimo jiné plán s náčrtkem stanice metra. Údajně na něm nakreslil, kde bude nejlepší umístit nálože, aby zemřelo co nejvíc lidí.

Měl také domnělým teroristům navrhnout, aby dali nálože do pojízdných kufrů s kolečky a ne batohů, to aby způsobily co největší škody. Americké ministerstvo spravedlnosti zdůrazňuje, že agenti FBI měli Ahmeda po celou dobu vyšetřování pod kontrolou a nikdo nebyl ohrožený. Teď je obviněný z podpory terorismu a shromažďování informací za účelem teroristického útoku.

Vít Pohanka, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme