Česká volejbalová reprezentace žen nezvládla úvodní zápas MS

Hladká prohra 0:3 s Nizozemskem znamená, že vstup se našemu týmu do mistrovství světa volejbalistek v Japonsku moc nepovedl. Přitom vzhledem k postupové matematice byl právě tento duel trenéry i volejbalistkami označován za velice důležitý. V Hamamatsu bojovala česká volejbalová reprezentace i před zraky našeho spolupracovníka na šampionátu Kamila Jáši.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Maskoti MS volejbalistek Japonsko 2010

Maskoti MS volejbalistek Japonsko 2010 | Foto: www.sebare.com

Do zápasu vstoupila česká reprezentace sebevědomě. První rána kapitána, vlastně kapitánky Ivany Plchotové, naznačila, že to Nizozemky s námi nebudou mít jednoduché. A také neměly, jenomže vždy pouze do koncovky.

V té jsme sice měly setbol, ten jsme ale trestuhodně prohospodařily a trest přišel. Dobře to ví i smečařka Šárka Barborková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spolupracovník Radiožurnálu na šampionátu zhodnotil utkání CZE -NED

„To je pravda, mrzí nás to. Protože jsme je měly. A kdybychom vyhrály ten první set, tak si myslím, že by se ten zápas vyvíjel úplně jinak,“ říká sto devadesát dva centimetry vysoká volejbalistka.

Výkon nebyl nejhorší

Nizozemky se uklidnily, dostaly se do vedení. Ale i ve druhém dějství český tým vzdoroval. Trenér Jiří Šiller našel na výkonu i pozitiva.

„Každá ztracená koncovka trošku mrzí. Ztratili jsme i koncovku druhého setu, kde jsme taky měli možnosti a kde jsme mohli vyhrát. Přijeli jsme sem s tím, prezentovat se dobrým výkonem, což se nám kromě posledního setu povedlo,“ hodnotí zápas Šiller.

Brazílie jasným favoritem

Výsledek 0:3 je pro české volejbalistky studenou sprchou. Jejich očekávání byla veliká. Těžko teď předpokládat, že se naše reprezentantky psychicky chytí na dalším soupeři.

Tím totiž jsou, pokud to náhodou nevíte, olympijské vítězky z Brazílie. Nahrávačka Mühlsteinová se na zápas proti brazilským kráskám moc těší.

„Ne každému se podaří hrát proti Brazilkám. V tom zápase si budeme moci všechno vyzkoušet,“ říká Mühlsteinová.

Utkání Česká republika - Brazílie začne zítra v šest ráno středoevropského času, radiožurnál o jeho průběhu bude informovat ve zpravodajských vstupech.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme