Krajský soud v Brně přijal na dvě desítky stížností na volby

Na dvě desítky stížností pro porušení volebního zákona při komunálních volbách obdržel Krajský soud v Brně. Lhůta na jejich podání končí právě dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajský soud v Brně

Krajský soud v Brně | Foto: Krajský soud v Brně

I když není vyloučeno, že nějaký návrh ještě na poslední chvíli dorazí, už je jasné, že nespokojenost s nedávnými volbami v Jihomoravském kraji nevybočila z obvyklého průměru.

Podle dostupných informací většinu stížností na Krajském soudu v Brně podaly soukromé osoby. Porušení zákona spatřovaly hlavně v postupu volebních komisí při hodnocení neplatnosti vhozených volebních lístků. Někdy napadají zvolení pouze jednoho kandidáta, jinde volby jako celek.

Soud musí o stížnostech rozhodnout do dvaceti dnů. Podle zkušeností předchozích let lze ale předpokládat, že některé z podaných stížností budou muset být odmítnuty buď pro formální nedostatky, nebo protože jsou spíš posteskem nad výsledky voleb než řádnou stížností.

Zuzana Kopuletá, Daniela Pavlíčková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme