Od začátku listopadu začne platit stav legislativní nouze

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová dnes vyhlásila stav legislativní nouze. Začne platit od pondělí 1. listopadu po dva týdny. Během této doby by sněmovna měla projednat čtyři novely, které mají zajistit úspory v rozpočtu pro příští rok. Jde například o zdanění výnosů ze stavebního spoření nebo o balíček úsporných opatření v sociální oblasti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Projednávání úsporných opatření v Poslanecké sněmovně

Projednávání úsporných opatření v Poslanecké sněmovně | Foto: Tomáš Adamec

„České republice hrozí zásadní hospodářské škody, zásadní hospodářská újma, pokud by zákony, které byly Poslanecké sněmovně předloženy vládou, nebyly do prvního ledna přijaty,“ uvedl předseda klubu ODS v Poslanecké sněmovně Petr Tluchoř.

Dodal, že by nebylo možné schválit rozpočet v té podobě, v jaké byl předložen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslanci Petr Tluchoř a Lubomír Zaorálek hovoří v pořadu Stalo se dnes o stavu legislativní nouze.mp3

„Jediné, oč nám jde, je, aby nyní, kdy jsou předkládány nejdůležitější zákony roku, ve kterých se jedná o škrty za čtyřicet miliard korun, které dolehnou na miliony lidí, se tyto nejdůležitější zákony roku projednaly odpovídajícím způsobem, a ne v naprosto mimořádném režimu, který je prolomením ústavně garantovaného projednávání zákonů,“ řekl místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek z ČSSD.

O vyhlášení legislativní nouze požádala v úterý vláda premiéra Petra Nečase.

Eva Presová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme