Škoda nebude levnou sestrou Volkswagenu, slíbilo vedení

Na počátku září přišel do mladoboleslavské Škodovky nový šéf. Předsedou představenstva se po Reinhardu Jungovi, který odešel do důchodu, stal 53tiletý Winfried Vahland. Když se poprvé postavil před novináře, hned slíbil, že se Škoda Auto nestane levnou značkou v rámci koncernu Volkswagen a popřel i další spekulace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia Tour II

Škoda Octavia Tour II | Foto: Škoda Auto

„Škoda se nestane levnou značkou. Není k tomu důvod, protože spolupráce Škody s Volkswagenem je už dvacet let velice úspěšná. Neexistují ani žádné diskuze v tomto směru. Veškeré diskuze, kterými jsme svědky, jsou zcela nepodložené. Jsme ukázkovým příkladem dobré kooperace mezi českým a německým podnikem a tak tomu zůstane i v budoucnu. Tuto úspěšnou bázi také nikdo nezpochybňuje, zejména ji nezpochybňuje pan Winterkorn,“ řekl Vahland.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž připravil redaktor Českého rozhlasu Petr Jansa.

Mladoboleslavská automobilka navíc plánuje nové modely. Kromě úvah o novinkách v kategorii MPV a SUV Vahland jednoznačně oznámil výrobu šesté modelové řady už od příštího roku.

„Budeme postupně rozšiřovat modelovou paletu. Příští rok začneme s výrobou vozu, který bude ve třídě, která se nachází pod současnou Fábií. Oproti tvrzení z různých médií můžu říct, že Superb bude i nadále nosným pilířem značky,“ dodal šéf Škodovky.

Škoda auto podle Vahlanda neplánuje přesun výroby do Asie. Automobilka z Mladé Boleslavi naopak plánuje výrobu ještě zvýšit, a to až na dvojnásobek. Nová pracovní místa tak vzniknou ve světě i v Česku.

„V nejbližších letech investice v porovnání s lety 2009 a 2010 zvýšíme. Budeme investovat do nových produktů a budeme také muset investovat do výrobních kapacit. Z toho je patrné, že za našimi českými výrobními závody si plně stojíme,“ říká Winfried Vahland.

Petr Jansa, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme