V Řecku zneškodnili dopisové bomby určené ambasádám

Policisté zadrželi balíček s výbušninou, který byl údajně adresovaný francouzskému prezidentovi Nicolasi Sarkozymu. Jiný balíček explodoval v Aténách v zasilatelské firmě a lehce zranil jednu zaměstnankyni. V jiné kurýrní firmě policejní experti zneškodnili další balíček s výbušninou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopisy

Dopisy | Foto: Fotobanka stock.xchng

Zaměstnancům v zasilatelské firmě bylo divné, že balíček donesli muži v paruce a adresovali ho na mexickou ambasádu. Proto se ho snažili prošetřit, ale výsledkem byl výbuch, který zaměstnancům způsobil sice jen lehké popálení prstů, ale silný šok.

Později se stejní dva mladíci snažili poslat druhý balíček na holandskou ambasádu, ale již přes jinou poštovní službu. Ta už ale byla informována o prvním výbuchu, takže okamžitě byla přivolána policie.

Policie dva podezřelé balíky zlikvidovala a mladíky zatkla. Našla u nich paruky, neprůstřelné vesty a dvě zbraně. Policisté se domnívají, že iniciátoři nejsou napojení na Al-Káidu. Podezírají je, že patří k místnímu anarchistickému či extrémně levicovému hnutí a věc dále šetří.

Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme