Marušková: Radost mám z každé medaile i preclíků

Nejúspěšnější sezonu v kariéře má za sebou sportovní střelkyně Lenka Marušková. Na světovém šampionátu získala dvě bronzové a jednu "bramborovou" medaili a minulý týden k nim přidala stříbro z finále Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lenka Marušková

Lenka Marušková | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

"Olympiáda je pro mě opravdu top, ale být špička ze špiček je úžasné," pochvaluje si stříbrná medailistka z aténské olympiády Lenka Marušková výsledek z finále Světového poháru. V žebříčku svých úspěchů ho staví dokonce výš než cenné kovy z mistrovství světa. Zajímavé je, že oba vrcholy této sezony zažila na střelnici v Mnichově.

"V Německu je tento sport přece jen protřelejší, Němci se o něj hodně zajímají, takže střelnice je hodně moderní, zrekonstruovaná. Splňuje absolutně všechno, co si člověk může přát. Nenašla bych na ní žádnou chybičku a vždycky se mi na ní dařilo. Stala jsem se tam i juniorskou mistryní Evropy," vzpomíná Marušková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marušková: Radost mám z každé medaile i preclíků

Tentokrát byla za svůj výkon odměněná nejen potleskem fanoušků a medailí na krku.

"Vždycky říkám, že se do Mnichova těším na preclíky. A právě jedna z cen, co jsem na bedně dostala, byl veliký preclík. To mi oči jenom jezdily," zasnívá se pětadvacetiletá střelkyně.

Přestože je patrné, že má ze svých výsledků radost, jen v jediném případě stála během své seniorské mezinárodní kariéry na stupni nejvyšším. Před třemi lety ovládla závod Světového poháru ve Fort Benningu, předtím i potom sbírala stříbra a bronzy.

"Já jsem spokojená. Samozřejmě, že když jsem druhá, třetí nebo i čtvrtá, tak mě to trochu zamrzí. Člověk ale občas moc hledí na to, co by, kdyby... Co kdyby ale z těch devítek a desítek byly osmičky a sedmičky? To tak nemůžu brát, já se snažím radovat z maličkostí a pak nejsem nešťastná," usmívá se Lenka Marušková.

Právě tento přístup je nadějí, že si své zlaté vzpomínky někdy zopakuje.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme