Belgický premiér podpořil postoj Merkelové k integraci přistěhovalců

Předseda belgické federální vlády Yves Leterme dal za pravdu německé kancléřce Angele Merkelové. Jde o její nedávný výrok, že politika multikulturalismu selhala. V rozhovoru pro rozhlasovou stanici BelRTL Leterme vyzval přistěhovalce, aby se učili jazyk země, kde žijí, a integrovali se do většinové společnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgický premiér v demisi Yves Leterme (uprostřed).

Belgický premiér v demisi Yves Leterme (uprostřed). | Foto: www.eu2010.be

„Politika integrace neměla vždy tak pozitivní efekt, jak jsme očekávali. V otevřených západních společnostech musíme klást důraz na zapojení se do sociálních vazeb,“ uvedl krátce před schůzkou s Angelou Merkelovou premiér Yves Leterme.

Slova německé kancléřky o povinnosti imigrantů přizpůsobit se prostředí, do kterého přišli, jednoznačně podpořil.

„Trváme více než v minulosti na potřebě se integrovat do společnosti. To znamená umět jazyk dané země a přizpůsobit se zvykům regionu, kde se chce člověk usadit. Každý, kdo tu chce z nějakých dobrých důvodů žít, bude vítán, ale musí se také adaptovat na belgické prostředí, splynout s obcí, kde bydlí, a zapojit se do sociálních vztahů,“ zdůraznil Leterme.

Pavel Novák, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme