Street View dorazil přes protesty do Německa

Němci mají ode dneška první možnost prohlédnout si na internetu ulice ve zcela reálném zobrazení. Společnost Google spustila první ukázky služby Street View. Interaktivní procházka velkoměsty vyvolává v Německu už měsíce bouřlivou debatu. Mnozí varují před narušením soukromí, osobních dat, zneužitím ze strany teroristů i kriminálních živlů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vůz pořizující snímky pro Street View

Vůz pořizující snímky pro Street View | Foto: Google

Zatím se lze virtuálně projít například německými fotbalovými stadiony nebo si detailně prohlédnout známé památky. Dvacet největších německých měst v interaktivní podobě by se mělo na Googlu objevit až za 14 dní.

Google splnil podmínky a obličeje na snímcích, poznávací značky na autech a další detaily, které by mohly narušit soukromí nevědomky nasnímaných osob jsou rozmazané. Rozmazané budou i fasády domů, jejichž majitelé si nepřejí zveřejnění detailů svého bydliště. Žádost ale podaly méně než tři procenta domácností.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme