Sněmovna schválila hlasy koalice úsporný balík ministerstva práce

Poslanecká sněmovna schválila balíček úspor v sociální oblasti. Jeho součástí je mimo jiné změna v odměňování státních zaměstnanců. Oproti původnímu návrhu ale zákon ponechává vybraným rodinám sociální příplatek. Návrh i nadále omezuje vyplácení porodného, snižuje příspěvek na péči a mění vyplácení rodičovského příspěvku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Urban, David Rath.jpg

Milan Urban, David Rath.jpg | Zdroj: ČTK

Opoziční poslanci chtěli vládní návrh zamítnout, to se jim ale nepodařilo. Neprošly ani jejich pozměňovací návrhy, které měly klíčové změny rušit.

Podle poslance ČSSD Davida Ratha se dopad škrtů v sociální oblasti dotkne především chronicky nemocných a rodin s malými dětmi.

„Znamená to přímý útok na sociální status těchto lidí, který není ani dnes nijak zázračný, nějak nadstandardní. Tito lidé se i dnes pohybují spíše na nižší laťce, nebo i nejnižší sociální laťce. Myslím si, že snížit už tak nízkou laťku je hodně asociální,“ řekl David Rath.

Dodal, že tím zchudne obrovské množství spoluobčanů, kteří budou mít velmi vážné problémy.

Věra Pfeifferová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme