Evropou se dál šíří podezřelé balíčky

Řecko kvůli podezřelým balíčkům dočasně přerušilo doručování poštovních zásilek do zahraničí. Naposledy zabavila policie podezřelou zásilku na letišti v Boloni. Dostat ji měl italský premiér Silvio Berlusconi. Italský premiér ale není jediným.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atény

Atény | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Bombu adresovanou německé kancléřce Angele Merkelové se podařilo včas odhalit. Jak ale potvrdil ministr vnitra Lothar de Maiziére, případná exploze mohla způsobit požár a zranit osobu, která by dopis otevřela.

Ministr De Maiziére vyzval k opatrnosti všechny státní úřady i firmy ohledně neznámých zásilek z Řecka. Zároveň potvrdil, že v případě bomby na úřadu vlády šlo o jiný typ výbušniny než jaké byly nalezeny v balíčcích z Jemenu.

Místní deníky si také všímají nenávistné kampaně vůči Německu, kterou rozpoutala řecká média. List Bild cituje z řeckého tisku, který zejména po summitu Evropské unie, kde Německo a Francie vyzvalo ke zpřísnění pravidel v eurozóně, přirovnával kroky německé vlády k chování v době nacismu.

Řecký deník Ethos například napsal, že obyvatelé Evropy se musí postavit do cesty německé čtvrté říši.

Klára Stejskalová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme