Lidé z Ostravska předají zákonodárcům petici proti zastavení stavby silnice

Velkou petici, která do Prahy přicestuje z opačné strany republiky, dnes převezmou poslanci a senátoři. Celkem 28 tisíc lidí podepsalo nesouhlas se zastavením stavby silnice číslo 11 mezi Opavou a Ostravou. Kvůli úsporám tak rozhodlo ministerstvo dopravy. Obyvatelé mnoha obcí si to nechtějí nechat líbit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky | Foto: Tomáš Adamec

Poslanci a senátoři dnes převezmou velkou petici, která do Prahy přicestuje z opačné strany republiky. 28 tisíc lidí podepsalo nesouhlas se zastavením stavby důležité silnice číslo 11 mezi Opavou a Ostravou. Kvůli úsporám tak rozhodlo ministerstvo dopravy a obyvatelé mnoha obcí si to nechtějí nechat líbit.

Boj o jedenáctku z Ostravy do Opavy začal okamžitě po zveřejnění seznamu zastavených silničních staveb. Na adresu ministra dopravy Víta Bárty se toho řeklo hodně.

„Považujeme rozhodnutí pana ministra za alarmující, neekonomické, neefektivní,“ řekla starostka Velké Polomi Ludmila Bubeníková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Knitl o předání petice nespokojených občanů v Ranním Radiožurnálu.mp3

Starostka sousední Hrabyně, kolem které dnes vede místo cesty opuštěný průsek lesem, se domnívá, že následky zastavení stavby by byly nedozírné.

Pravdou je, že se přece jen postupně ledy hnuly, i když jen mírně. Premiér Petr Nečas v Ostravě slíbil podporu obnovení stavby silnice, protože dávat stovky milionů na konzervaci považuje za nesmysl.

Stohy podpisů dnes dostanou obě komory parlamentu. Je to v poslední době nejmasovější petice ze severovýchodu republiky za poslední roky. A hlavně další část boje o kdysi slíbené státní miliardy.

Martin Knitl, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme