Podle škol ověřovala maturitní generálka pouze logistiku

Ředitelé českých středních škol dnes dostávají výsledky svých studentů při generálce státních maturit. Mnohé školy budou prý zklamány, další zase data z Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání příjemně povzbudí. Je ale otázkou, jestli školy své skóre zveřejní a dají tak rodičům nástroj pro výběr dalšího vzdělávání pro své děti nebo ne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Testy státní maturity zapečetěné v modrých krabicích

Testy státní maturity zapečetěné v modrých krabicích | Foto: Tomáš Adamec

„U nás na internetových stránkách školy asi zveřejníme nějaký celkový přehled. Výsledky, o kterých se mluví, ale nepokládám za výsledky maturitní generálky. Ta měla prověřit systém, který maturitu bude doprovázet na jaře. Jak se budou rozvážet úlohy, jak se budou stahovat výsledky a tak dále. Výsledky žáků všech škol tedy nepokládám za výsledky maturitní generálky,“ upozorňuje předseda Asociace ředitelů gymnázií a ředitel gymnázia Nymburk Jiří Kuhn.

Přehrát

00:00 / 00:00

O generálce státních maturit mluvil na Rádiu Česko Jiří Kuhn, předseda Asociace ředitelů gymnázií ČR

Pro studenty byla generálka podle Kuhna cenná, protože si mohli vyzkoušet metodu zkoušení, kterou často neznali a setkali se s ní poprvé.

„Tvořit žebříčky škol na základě výsledků této generálky je ale k ničemu. Školy a jejich studenti byli různě motivováni. Studenti se vůbec nepřipravovali. Jediná informace, která od vedení škol k našim maturantům bylo, že se koná maturitní generálka a proto si vezměte větší svačinu, budete zde déle,“ říká Kuhn a dodává:

„Nedovedu si představit, že by výsledky studentů na konci jejich studia na čtyřletých oborech středních škol s maturitou vypadaly tak, jak vypadají výsledky maturitních generálek.“

Tomáš Pavlíček, Jan Piroch, Filip Musil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme