Studenti na výsluní

4. listopad 2010
Třetí dimenze

Ve dnech 24.–28. září hostil Lisabon 22. ročník mezinárodní soutěže Evropské unie pro mladé vědce, anglickou zkratkou EUCYS.

V konkurenci 125 studentů ze 37 zemí Evropy se prosadili i mladí vědci z České republiky. Odnesli si jednu z tří hlavních cen, další dvě získali studenti z Polska a Maďarska. Letošní přehlídku studentských prací tak ovládli mladí vědci z nových členských států Unie. Tématu se věnuje v repríze dnešní Třetí dimenze.

Vyhlášení výsledků 22. ročníku mezinárodní soutěže Evropské unie pro mladé vědce (EUCYS)

Jaké projekty čeští studenti na soutěži prezentovali? Co za jejich vynikajícím výsledkem stojí? Je to náhoda, nebo výsledek dlouhodobého úsilí vést mladé vědce k samostatné badatelské práci?

Pozvání Terezy Burianové k diskuzi přijali doc. Petr Klán z Ústavu informatiky AV, který studenty na soutěži Evropské unie pro mladé vědce doprovázel, Zuzana Novosadová, jedna z účastnic soutěže, a Miroslav Rapčák, který soutěž vyhrál.

Třetí dimenze začíná dnes ve 14.00.

Témata Třetí dimenze od 1. listopadu do 5. listopadu:

Pondělí: doma a v cizině
Úterý: kult smrti a těla
Středa: revitalizovaná historie
Čtvrtek: studenti na výsluní
Pátek: digitální archeologie

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.