Insolvenční řízení vůči organizátorům MS v Liberci podle věřitelů nic neřeší

Ministr školství Josef Dobeš zatím nepředloží vládě návrh, aby stát a město Liberec přispěly na úhradu více než stomilionového dluhu, který zbyl po loňském mistrovství světa v klasickém lyžování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr školství Josef Dobeš

Ministr školství Josef Dobeš | Foto: Tomáš Adamec

Původně ministr uvažoval, že by ze státní pokladny mohlo na tento účel jít 50 miliónů korun a z liberecké pětadvacet milionů. Vláda ale není v tomto ohledu jednotná a od liberecké radnice lze také stěží čekat nějaký příspěvek.

Pokud se to potvrdí na ministrově schůzce s novým vedením města, vidí Josef Dobeš jediné řešení, jak oznámil ve včerejším pořadu Dvacet minut Radiožurnálu:

Přehrát

00:00 / 00:00

Možné insolvenční řízení vůči organizátorům MS v klasickém lyžování v Liberci. Více zástupce věřitelů a jednatel společnosti RZA Solutions Vojtěch Hlaváček.

„Jít do konkurzu. To je v tuto chvíli nejrychlejší cesta k okamžité pomoci věřitelům. Rovněž velmi vážně uvažuji o podání trestního oznámení, které nyní připravují. To bude podáno proti organizátorům mistrovství světa.“

Podle zástupce věřitelů a jednatele společnosti RZA Solutions Vojtěcha Hlaváčka je ale návrh ministra Dobeše nic neřešící.

„Vyhlášení insolvenčního řízení není krokem, který by situaci vyřešil. Jelikož majetek pořadatelů je nulový. My bychom tedy touto cestou nevymohli žádné finanční prostředky,“ uvedl Hlaváček pro Radiožurnál a dodal:

„Primárně bychom chtěli být přítomni avizovaného jednání ministra Dobeše se zástupci města. Je zapotřebí, aby se zúčastnily všechny strany, které nesou dluh na ramenou, tedy zejména my. Předem jsme deklarovali, že nevidíme problém v důkladném prošetření celé kauzy, ale zajímá nás v jakém souběhu bude odpovědnost vymáhána.“

Podle Hlaváčka se věřitelé nicméně k případnému trestnímu oznámení na organizátory připojí.

„Řada z nich to možná udělá i sama od sebe,“ uzavřel zástupce věřitelů a jednatel společnosti RZA Solutions.

Lukáš Vincourek, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme