Soud opět otevře případ vytunelovaných fondů Trend a Mercia

Hradecký soud dnes opět začne projednávat případ vytunelovaných investičních fondů Trend a Mercia. Do Hradce Králové případ vrátil k novému projednání Vrchní soud v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústavní soud. Ilustrační foto.

Ústavní soud. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Případ vytunelovaných fondů Trend a Mercia se táhne už čtrnáct let a mluví se o něm jako o jednom z největších případů tunelování v Česku.

Obžalovaní manažeři měli podle spisu od poloviny devadesátých let různými machinacemi z fondů vyvést akcie některých firem, například pražského obchodního domu Kotva.

Hradecký soud teď bude muset nechat vypracovat nové znalecké posudky. Nové hlavní líčení by tak mohlo být nařízeno podle odhadu místopředsedy soudu Miroslava Veselského po vyhotovení znaleckých posudků. A to na konci roku 2011.

„Vrchní soud uložil krajskému soudu, aby přibral znalecký ústav za účelem vypracování zcela nového znaleckého posudku z oboru ekonomiky a cenné papíry. A dále aby vyžádal nový znalecký posudek z oboru reklamní činnosti,“ přiblížil Veselský.

Martin Pařízek, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme