Meteorologové varují před větrem, může mít sílu orkánu

Severní polovinu České republiky zasáhne vichřice. Vítr bude v nárazech dosahovat více než sto kilometrové rychlosti. Meteorologové proto vydávají od dnešního dopoledne varování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Od Slezské boudy

Od Slezské boudy | Foto: Blanka Černá

„Výstraha na silný vítr s nízkým stupněm nebezpečí platí od deseti hodin pro celou severní polovinu republiky až do pátečních 18 hodin. Silný vítr bude hlavně na hřebenech hor na severu a severozápadě území, kde v nárazech může dosahovat rychlosti 90 až 125 kilometrů v hodině,“ řekla Marie Ostrčilové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marie Ostrčilová z Českého hydrometeorologického ústavu

Už v noci na dnešek měl vítr na hřebenech Krušných hor v nárazech sílu orkánu. Hnal se rychlostí přes 100 kilometrů za hodinu. Stejnou rychlost měl i vítr na Sněžce v Krkonoších.

Podle náčelníka tamní horské služby Adolfa Klepše nebudou v případě zesilujícího větru doporučovat hřebenové túry.

„V současné době není návštěvnost v Krkonoších vysoká, takže nepředpokládáme, že by se na hřebeny vydávalo větší množství lidí. Pokud k tomu dojde, určitě výstrahu vydáme,“ uvedl Klepš.

Naděžda Hávová, Igor Maňour, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme