Ekologové a zástupci ČEZu se přou o elektrárnu v Prunéřově

V Kadani začalo územní řízení, které se týká modernizace hnědouhelné elektrárny v Prunéřově. Zařízení by se mělo začít rekonstruovat v příštím roce. Podle ČEZu pak dojde ke zlepšení stavu životního prostředí v okolí, ekologové ale tvrdí opak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrárna Prunéřov.

Elektrárna Prunéřov. | Foto: Tomáš Adamec

Hned na začátku projednávání představil projektant budoucí podobu elektrárny. Obnovit by se měly tři bloky, které by v budoucnu měly zvýšit účinnost celé elektrárny. Po modernizaci by měla produkovat méně škodlivin, při spalování méně kvalitního uhlí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání na městském úřadě v Kadani sledovala reportérka Eva Holá

Jen několik minut po zahájení napadl řízení zástupce Greenpeace a vzápětí i zástupce Ekologického právního servisu. Oba trvali na přerušení řízení. Navíc chtěli projednat rozptylovou studii, kterou už schválilo ministerstvo životního prostředí.

Oba zástupci odevzdali několik desítek stran námitek, které budou součástí zápisu dnešního jednání. Stavební úřad by měl své rozhodnutí vydat do dvou měsíců.

Igor Maňour, Eva Holá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme