Aféra kolem důkazů pokračuje

Kauza kolem nepodložených informací, kterými se Bushova administrativa snažila začátkem roku zdůvodňovat nutnost úderu na Irák, má další pokračování. Agentura AP zpochybnila další argument - informace o údajných kontaktech Husajnova režimu s teroristickou sítí al-Káida.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pentagon

Pentagon | Foto: maxho.com

V amerických médiích přitom ještě nedozněl ani skandál týkající se údajných plánů Iráku získat uran potřebný pro výrobu zbraní. Vinu za zveřejnění této falešné informace na sebe vzal ředitel CIA George Tennet.

Americká média ale uvedla, že CIA údajně upozornila Bílý dům na to, že důkazy o připravovaných iráckých obchodech s Afrikou nejsou dostatečně podloženy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O. Baková: Diskuse pokračuje

Jak informuje spolupracovnice Radiožurnálu ve Washingtonu, zpravodajka slovenského rozhlasu Olga Baková, AP v této souvislosti cituje Grega Tielmanna, bývalého ředitele Úřadu pro strategické, zpravodajské a vojenské otázky. Ten uvedl, že žádný jednoznačný důkaz o spolupráci mezi Irákem a al-Káidou před válkou neexistoval. Tuto skutečnost zpravodajské služby Bílému domu a Kongresu doručily.

Milan Kopp, Olga Baková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme