Útok Sparty táhly i v EL dva africké diamanty - Kweuke a Wilfried

Tři góly tentokrát fotbalistům Sparty na vítězství proti druholigovému švýcarskému Lausanne stačily. Pražané vyhráli u Ženevského jezera 3:1, a to i díky tomu, že si rozhodující dvě trefy schovali až na závěr utkání, a nedali tak tentokrát soupeři šanci reagovat. Spartě zachovali šanci na postup do jarní fáze Evropské ligy afričtí střelci Wilfried a Kweuke.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do žluté oblečený africký útok přinesl Spartě v Lausanne štěstí

Do žluté oblečený africký útok přinesl Spartě v Lausanne štěstí | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Ještě čtvrt hodiny před koncem věřilo osm tisíc diváků na olympijském stadionu v Lausanne, že vedoucí tým druhé švýcarské ligy vytvoří i druhou senzaci na úkor pražského favorita. Jenže sparťanskému kouči Jozefu Chovancovi se v Lausanne vyplatila sázka na ryze africký útok.

Vůbec poprvé se odhodlal v takto důležitém zápase postavit vedle sebe Wilfrieda s Kweukem a reprezentanta Kadlece jenom posadit vedle sebe na lavičku. Výsledek – Kweuke vítězný gól a Wilfried vyrovnávací i pojišťující.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útok Sparty táhly i v EL dva africké diamanty - Kweuke a Wilfried

Na hřišti si tihle dva Afričané rozhodně nepřekáželi a reprezentant Pobřeží slonoviny Wilfried kamerunského kolegu po zápase chválil. „On je silný, vyhraje souboj. My hrajeme na Spartu tak. Nosíme ten dres, tak ho musíme bránit, musíme dělat všechno pro to, aby vyhráli zápas. To je jedno, jestli jsem černý, bílý nebo žlutý.“

A k Wilfriedovu výčtu barviček můžeme přidat ještě růžovou – právě takové jsou teď vyhlídky Sparty na postup do jarní fáze Evropské ligy. Sparta má na druhé pozici čtyřbodový náskok na třetí Palermo.

Znamená to, že se jí – tenisovou terminologií řečeno – nabízejí dva mečboly. Stačí buď neprohrát druhého prosince na Sicílii, a když se to nepovede, tak o dva týdny později doma porazit už CSKA Moskva, tedy tým, který už má po výhře nad Palermem i díky dvěma trefám Tomáše Necida postup v kapse.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme