V Bečově vrcholí oslavy nálezu relikviáře svatého Maura

V Bečově nad Teplou pokračují dvoudenní oslavy 25. výročí nalezení relikviáře svatého Maura. Lidé mají poslední možnost v letošní sezóně spatřit tuto druhou nejvzácnější movitou památku v České republice hned za korunovačními klenoty českých králů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hrad v Bečově nad Teplou

Hrad v Bečově nad Teplou | Foto: licence Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported, Ondřej Žváček

Oslavy připomínají napínavé pátrání, které vyvrcholilo 5. listopadu 1985 nálezem relikviáře. Bečovský hrad je kvůli výročí výjimečně přístupný, připraveno je mnoho atrakcí a zajímavostí.

Při prohlídce se například návštěvníci setkají s posledními šlechtickými majiteli bečevského areálu a zúčastní se také rekonstrukce rozhovoru mezi americkým obchodníkem a kriminalisty. Uvidí také pátrání přímo na místě objevu a nechybí ani ukázka jedenáctileté restaurátorské práce.

Druhý a závěrečný den oslav uvede rovněž dokument, který rekonstruuje události roku 1985, a nabídne besedu s přímými aktéry pátrání po relikviáři.

Andrea Strohmaierová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme