Ministerstvo dopravy chce D1 opravit s pomocí PPP

Ministerstvo dopravy plánuje opravit a rozšířit dálnici D1 s pomocí soukromého investora. Co nejdříve chce mít jasno, kdy začne oprava a rozšíření nejvytíženější české dálnice D1. Ministr Vít Bárta počítá s tím, že tato stavba za 18 miliard korun bude jedním z takzvaných PPP projektů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výstavba dálnice

výstavba dálnice | Foto: ceskedalnice.cz

Celkově chce rezort dopravy tímto způsobem, tedy partnerstvím veřejného a soukromého sektoru do budoucna prostavět 130 miliard korun. První z takto stavěných silnic má vznikat v roce 2012.

Podle ministra ale zatím není dané, zda jedním z primárních projektů bude právě D1. „Během následujících měsíců stanovíme přesný plán, jak a kde budou PPP projekty realizovány. D1 Chceme o metr rozšířit D1, hlavně ale opravit v celé její délce,“ řekl.

Jak také Vít Bárta dodal, spíše se vede diskuze o velkoleposti a velkorysosti R35, která je druhou páteřní komunikací mezi Moravou a Čechami.

Petr Sehnoutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme