Olomoucká charita vybírá vánoční dárky pro děti z Ukrajiny

Ačkoliv je teprve začátek listopadu, pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc už myslí na Vánoce. Chtějí totiž zpříjemnit vánoční svátky chudým ukrajinským dětem, pro které hodlají opatřit 250 dárků. Ty pak dětem osobně doručí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomouc

Olomouc

Dárky poputují ke konkrétním, předem vytipovaným dětem, které žijí v sociálně slabých rodinách nebo v dětských domovech. Podle pracovníků charity to pro mnohé děti bude vůbec první dárek v životě.

V Olomouci myslí také na to, aby se dárky dětem hodily. Proto má Aricidiecézní charita předem připravené informace o každém dítěti. Pro dárce tak například nebude problém nakoupit oblečení, nebo jiné věci.

Každý vánoční balíček bude mít hodnotu tisíc korun. To aby si děti třeba nezáviděly, protože dárky budou rozbalovat společně.

Balíčky většinou obsahují hračky, oblečení, různé školní a výtvarné pomůcky a občas nějakou tu dobrotu. Do akce Vánoční balíček se každým rokem zapojují jednotlivci i organizace.

Radoslava Kvasničková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme