Ruští žurnalisté jsou pobouřeni už druhým útokem na novináře

Ruští vyšetřovatelé žádají veřejnost o pomoc při pátrání po strůjcích útoku na novináře Olega Kašina. Reportéra respektovaného deníku Kommersant v noci na sobotu v Moskvě brutálně zbila dvojice neznámých mužů. Třicetiletý Kašin má za sebou už několik operací a stále leží na jednotce intenzivní péče. Rozhořčení mezitím vzbudil útok na dalšího novináře z moskevského příměstí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudé náměstí v Moskvě

Rudé náměstí v Moskvě | Foto: licence Creative Commons Attribution 2.0, Azov

Ruští vyšetřovatelé tvrdí, že na případu Olega Kašina pracují nejlepší specialisté. Ti mají za to, že motivem útoku na známého novináře byla jeho práce. Reportérovi kolegové upozorňují, že se v poslední době zabýval především kontroverzní stavbou dálnice z Moskvy do Petrohradu, proti níž protestují obyvatelé moskevského příměstí Chimki.

Spornému stavebnímu projektu na jiném okraji Moskvy se věnoval i redaktor týdeníku Žukovské věsti Anatolij Adamčuk, který se stal jen pár dnů po Olegu Kašinovi také terčem brutálního útoku. Ruskou veřejnost oba případy pobouřily, přední žurnalisté žádají prezidenta Medvěděva, aby se zasadil o rychlé vypátrání útočníků a jejich postavení před soud.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme