Německá policie musela opět přenášet protiatomové aktivisty

Už přes 85 hodin trvá putování 11 kontejnerů Castor s vyhořelým jaderným palivem. Protiatomoví aktivisté se utábořili na silnici vedoucí do severoněmeckém Gorlebenu. Poté, co neuposlechli výzvu k rozpuštění blokády, přistoupila policie opět k odnášení demonstrantů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odpůrci jaderné energie se u Dalle připoutali k rouře uložené pod železniční kolejnicí.

Odpůrci jaderné energie se u Dalle připoutali k rouře uložené pod železniční kolejnicí. | Zdroj: ČTK

Jako hru kočky s myší popisují sami němečtí policisté letošní zásah. Poté co vynesou demonstranty na pole, mnozí se opět vrátí. Přes 3 tisíce protiatomových aktivistů trávilo noc na silnici v termopytlích, jelikož teploty klesly k nule.

Odpůrci atomu se radují, že už nyní transport s vyhořelým radioaktivním palivem putuje nejdéle v historii a zatím není jisté, kdy se dá opět do pohybu.

Masivní a velmi dobře zorganizovaný protest vyvolává v Německu opět otázku, jak dál s jadernou energetikou. Prodloužení životnosti jaderných reaktorů znamená o 4400 tun radioaktivního odpadu navíc, který už není kam ukládat.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme