Odsouzený Josef Fritzl dostal povolení k výstavbě bytů

Josef Fritzl, který si za incest a vraždu jednoho ze svých dětí odpykává doživotní vězení, opět šokuje rakouskou veřejnost. Ve čtvrtek 4. listopadu mu bylo doručeno povolení k výstavbě řadových rodinných domků a kancelářských prostor na svém dalším pozemku přímo v Amstettenu. Žádost si prý podal v roce 2006.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Republika Rakousko

Republika Rakousko | Foto: Emanuel Macoun

Při procesu s Fritzlem se říkalo, že je velmi zadlužen. Správce jeho financí zatím neuvádí podrobnosti. Spekuluje se tedy o možných variantách.

Pravděpodobné je, že by se z výnosů hradily jeho dluhy věřitelům a bankám. Část by mohla jít i jako odškodnění za mnohaleté utrpení jeho dceři a dětem. Příští dny a týdny by měly přinést konkrétnější informace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Marie Woodhamsová mluví v Odpoeldním Radiožurnálu o investičním záměru Josefa Fritzla.mp3

Obyvatelé Amstettenu jsou pobouřeni. Tvrdí, že by tento projekt velmi znehodnotil architektonický ráz čtvrti, kde se stavba plánuje.

Dům samotného Josefa Fritzla, který ve sklepě svého domu v Amstettenu skoro 24 let věznil svou dceru, znásilňoval ji a měl s ní sedm dětí, se bude zřejmě bourat.

Marie Woodhamsová, Daniela Pavlíčková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme