Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek oznámil nominaci na Dánsko

Česká fotbalová reprezentace odehraje příští středu přípravné utkání s Dánskem, na které trenér Michal Bílek nominoval celkem osmnáct hráčů. Jsou mezi nimi tradiční opory, ale i dva nováčci - olomoucký Michal Hubník a Jan Rezek, tedy dva nejlepší střelci Gambrinus ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Bílek na tiskové konfreneci k nominaci na utkání s Dánskem

Trenér Bílek na tiskové konfreneci k nominaci na utkání s Dánskem | Zdroj: ČTK

Oba hráči zaujali kouče národního týmu hlavně díky jejich vynikajícím výkonům v domácí nejvyšší souteži. Hubník i Rezek mají na svém kontě shodně deset vstřelených branek a proto v této disciplíně vedou tabulku.

Janu Rezkovi k nominování pomohl i fakt, že jeho Plzeňská Viktoria má letos neuvěřitelnou formu, díky které je hlavním adeptem na ligový titul.

„Honza Rezek je v pohodě, stejně jako Plzeň. Dal deset branek, uklidnil se v koncovce. Je to hráč, který pro utkání venku má svoji platnost, protože je velmi rychlý a důrazný.“ chválí plzeňského útočníka Michal Bílek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Štěpán Pokorný o nominaci na Dánsko

V jeho kádru najdeme i hlavní opory - Tomáše Rosického, Petra Čecha, nebo Jaroslava Plašila z francouzského Bordeaux. Chybět ovšem bude Milan Baroš, kterému se obnovilo zranění stehenního svalu a třeba i bratr Michala Hubníka Roman, Mario Volek, či Jiří Štajner.

„Roman Hubník s námi nejede proto, protože jeho tým Hertha Berlín hraje v pondělí a v pátek ligové utkání. Vypadl Mario Volek, který má problémy s achilovkou a Jirku Štajnera na přípravný zápas povolávat nemusím,“ dodává Bílek

A ještě jedno jmén na soupisce pro utkání s Dánskem nenajdeme. Sparťanský útočník Václav Kadlec, který před měsícem zažil premiéru v seniorské fotbalové reprezentaci, se poprvé objevil v nominaci výběru do 21 let před utkáním s Ukrajinou.

Tým kouče Jakuba Dovalila ho odehraje stejně jako starší kolegové ve středu 17. listopadu a bude to pro mladá Lvíčata první přípravný zápas před červnovým mistrovstvím Evropy v Dánsku.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme