Slovensko hledá viníky vraždy Ernesta Valka s mafiánským rukopisem

Dva dny po vraždě známého slovenského právníka Ernesta Valka se rozbíhá vyšetřování a spekuluje se o motivech. Prominentního advokáta našla zastřeleného v neděli večer jeho rodina. Valko byl známý také v České republice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na Slovensku byl 8. listopadu zastřelen prominentní advokát Ernest Valko

Na Slovensku byl 8. listopadu zastřelen prominentní advokát Ernest Valko | Zdroj: ČTK

Ernest Valko jako advokát figuroval v celé řadě kauz, kde se točily miliardy korun. Naposledy to byl případ sázkové firmy Tipos.

Podle Valkových přátel a známých si advokát uvědomoval rizika své práce, ale obavy o život neměl. Nežádal ani o přidělení policejní ochranky. Policie svěřila vyšetřování Valkovy vraždy Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu.

Ministr vnitra dal taky najevo, že informace o vyšetřování budou vycházet na veřejnost jen pomalu, teprve až se 100procentně ověří.

Valkova vražda paradoxně přišla ve stejné chvíli, kdy policejní prezident oznámil, že se mu povedlo vyčistit od mafiánských bossů známé centrum podsvětí, město Sereď.

Vojtěch Berger, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme