Horníci z chilského dolu se chystají na Vánoce do Svaté země

Třiatřicet horníků, které v říjnu vyprostili po více než dvou měsících záchranáři z chilského dolu, patrně stráví Vánoce ve Svaté zemi. Na nejvýznamnější místa křesťanství je pozvalo izraelské ministerstvo cestovního ruchu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chilský prezident Sebastian Pinera vítá zachráněné horníky

Chilský prezident Sebastian Pinera vítá zachráněné horníky | Zdroj: ČTK

Havíři mají mít zaplacený týdenní pobyt včetně zpáteční letenky. Chilané ale zaskočili izraelskou stranu tím, že s sebou chtějí vzít také sedm desítek příbuzných a přátel.

Přehrát

00:00 / 00:00

O plánované návštěvě chilských horníků v Izraeli mluvil na Radiožurnálu blízkovýchodní zpravodaj Českého rozhlasu Břetislav Tureček

Velkorysé pozvání zahrnující uhrazení veškerých nákladů se podle izraelského tisku týkalo 33 horníků a jejich životních partnerů. Když ale do Izraele dorazil seznam zájemců o atraktivní výlet, už na něm bylo více než sto jmen.

Většina havířů opravdu bere své ženy a dva svobodní chtějí kolébku křesťanství ukázat své matce. Na soupisu je ale také 30 dětí, jedno vnouče a jeden synovec. Jistý havíř chce údajně vzít nejen svou manželku, ale také milenku.

Izraelské úřady si vyhradily několik dní na rozhodnutí, zda opravdu pozvou a zaplatí takto početný zájezd.

Pro Izrael a jeho cestovní ruch to bude nicméně veliká reklama. Zdejší cestovní ruch zažívá veliký boom, letos již do země přijely tři miliony turistů.

Martin Hromádka, Břetislav Tureček, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme