Světlo pro Světlušku již pošesté pomůže nevidomým

Nadační fond Českého rozhlasu opět pořádá benefiční večer „Světlo pro Světlušku“. Do pražského kostela sv. Anny přijde od 21 hodin rozsvítit symbolické světlo v lucerně Světlušky řada známých osobností.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koncert pro Světlušku 2010

Koncert pro Světlušku 2010 | Foto: Nadační fond Českého rozhlasu

Večerem provedou herci Vojtěch Dyk a Viktor Preis, nebude chybět ani patronka projektu Aneta Langerová. Účast přislíbily také Marta Kubišová, Tonya Graves, Katarína Knechtová, skupina Madfinger nebo herečka Hana Maciuchová.

„Všichni tito interpreti si zazpívají v netradičních duetech po boku ještě neznámých tváří, dětí, které nevidí, ale nádherně zpívají a Světluška je podporuje,“ sdělila Radiožurnálu ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Martina Kaderková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor se Šárkou Juráskovou z Nadačního fondu Českého rozhlasu o programu benefičního večeru Světlo pro Světlušku ve Světě o desáté Rádia Česko

Během večera se také odvysílají unikátní reportáže režisérky Olgy Špátové s názvem Den potmě. „Například moderátoři Viktor Preis a Vojtěch Dyk si v nich vyzkoušeli, jak se obejít bez zraku, Hana Maciuchová v další reportáži dokonce cestuje poslepu vlakem,“ popisuje Šárka Jurásková z Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Přispět lze na koncertě i z domova

Nadační fond se nevidomým a slabozrakým věnuje již mnoho let a pomáhá shánět finanční prostředky na užitečné projekty, které všem takto handicapovaným lidem zjednodušují život. Podporuje také jednotlivce, například přispívá na nákup hlasových počítačů, optických lup, hudebních nástrojů nebo financuje asistenty do škol a školek.

Lidé mohou Světlušce přispět zakoupením vstupenky v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketstream nebo posláním DMS SVETLUSKA na číslo 87777. Celoročně pak lze posílat peníze na konto 9999999999/0100.

Přímý přenos benefičního večera „Světlo pro Světlušku“ vysílá od 21 hodin také Český rozhlas 1– Radiožurnál.

Martin Mašek, Tomáš Pavlíček, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme