Pátrání po devítileté Aničce se rozšířilo za hranice Prahy

Policie rozšířila pátrání po zmizelé devítileté dívce z Prahy i na oblast středočeských Zdib a Klecan u Prahy. Do terénu vyrazilo ráno pět stovek policistů, příslušníků speciální pořádkové jednotky, strážníků a psovodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pátrání Zdiby - prohledává se úplně všechno

Pátrání Zdiby - prohledává se úplně všechno | Foto: Pavel Pavlas

Pražských policistů a strážníků je v terénu asi 300 a středočeských okolo dvou set. Pomáhají jim také hasiči. Všichni prohledávají chatové a rekreační oblasti podél řeky Vltavy v místech, kde Praha přechází ve střední Čechy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pátrání po pohřešované dívce sleduje přímo v terénu reportér Českého rozhlasu Pavel Pavlas

Mluvčí pražské i středočeské policie Českému rozhlasu shodně potvrdily, že se zaměřují na chaty právě v souvislosti s pátráním po pohřešované devítileté Anně, která se ztratila 13. října v pražské Troji. Ta leží jen několik kilometrů od místa dnešního pátrání proti proudu Vltavy.

Policisté musí prohlédnout asi 3700 chat. V oblasti je navíc velmi kopcovitý terén, takže postupují velmi pomalu. Policie zvažovala, že do akce zapojí i vrtulník s termovizní, nakonec od toho ale ustoupila. Pokud dnes bude akce neúspěšná, pokračovat má i zítra.

Rodiče zmizelé holčičky v úterý odpoledne nabídli 3,5 milionu korun tomu, kdo dívku zachrání, či za informace vedoucí k člověku, který stojí za jejím zmizením. Podle policie už na výzvu zareagovalo několik lidí.

Dívku naposledy viděli svědci v ulici Pod Písečnou, kudy se vracela ze školy. Od jejího ztracení pátraly po holčičce každý den desítky policistů, městských strážníků i vojáků, hasičů a psovodů. V Troji ale objevily jen její batoh a láhev s pitím, později se v prohledávané oblasti našly klíče, které Aničce údajně také patřily.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Pavlas z místa pátrání po zmizelé Aničce ve Zprávách o čtvrté na Radiožurnálu.mp3

Pátrání po Aničce skončilo krátce před 16. hodinou a ani v průběhu dneška nenastal žádný posun. V prohledávání terénu budou policisté pokračovat zítra.

Martin Hromádka, Pavel Pavlas, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme