České volejbalistky na šampionátu dohrály

Závěrečné duely mistrovství světa volejbalistek v Japonsku se odehrají v Tokiu. České reprezentantky už tam ale budou chybět. Po porážce s Thajskem 1:3 pro ně totiž šampionát skončil. Češky sice turnaj dobře zahájily, postoupily do čtvrtfinálové fáze, ale loučení mělo poněkud trpkou příchuť.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS volejbalistek Japonsko 2010

MS volejbalistek Japonsko 2010 | Foto: www.sebare.com

Trenér Jiří Šiller po utkání s Thajskem nezářil. I když k tomu při hodnocení celého světového šampionátu mohl najít důvody. Jeho tým dokázal postoupit ze základní skupiny, čímž splnil cíl. Sehrál krásnou bitvu s brazilskými kráskami a senzačně porazil Italky.

Je ale pravda, že stejně tak jako zazářil v Hamamtsu, vyhořel v desetitisícové Nipoon Gaishi Hall v Nagoji. Prohry s Německem nebo Thajskem si český volejbal určitě do své výkladní skříně nedá. Důvodem mohl být třeba poněkud užší kádr. Trenér totiž převážně dával důvěru stejné sedmičce volejbalistek.

Přehrát

00:00 / 00:00

České volejbalistky na MS skončily

"Každý trenér věří určitým hráčkám, já věřil těm, co byly na palubovce. S kvalitou lavičky to nemělo co dělat. Většina týmů tady nestřídala mnoho hráček a nechávala prostor maximálně osmi hráčkám, které hrají od začátku až do konce," vysvětluje Jiří Šiller.

Pohled na data narození jednotlivých volejbalistek napovídá, že by tým mohl mít perspektivu do budoucna. Nejmladší hráčkou byla teprve devatenáctiletá Tereza Vanžurová.

"Je to pro mě obrovská zkušenost. Týmy jako Brazílie nebo Spojené státy jsem nikdy neviděla hrát, takže jsem velice spokojená s tím, co jsem viděla," říká nejmladší členka českého týmu i s vědomím, že se na kurtu neobjevovala příliš často.

Benjamínka potěšil i záskok

"Jsem spokojená s tím, co jsem tady předvedla. Vždycky jsem šla na podání místo Kristýny Pastulové a myslím, že na svůj věk jsem to zvládla docela dobře. Jinak jsem moc příležitostí nedostávala, ale s tím jsem do Japonska nejela. Jela jsem hlavně podpořit holky kdyby jim to nešlo a měly nějakou krizi," hodnotí své vystoupení Tereza Vanžurová.

Po dnech svátečních, mezi které se účast na mistrovství světa počítá, přicházejí dny všední. Hráčky se teď chystají na návrat do svých klubů.

"Čeká mě návrat do české extraligy, kde nám 20. listopadu začíná sezóna. První zápas hrajeme proti Liberci," přibližuje plán nejbližších dní Tereza Vanžurová, hráčka pražského Olympu.

Alena Benešová, Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme