František Koukolík: O štěstí...

12. listopad 2010
Vstupte!

Na klasickou otázku, co je to štěstí a také na to, jak ho prožíváme a popisujeme, co za štěstí považujeme a co pro nás znamená, odpovídá v dnešním autorském Vstupte! MUDr. František Koukolík, jeden z našich pravidelných „pátečníků“.

MUDr. František Koukolík, DrSc. se narodil 22. 11. 1941 v Praze, v roce 1965 promoval na Fakultě všeobecného lékařství Univerzity Karlovy. Od roku 1983 je primářem patologie Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze.

František Koukolík je autorem nebo spoluautorem 12 vědeckých monografií věnovaných neurobiologii demence, schizofrenie a vztahu mezi mozkem a chováním. Jako autor nebo spoluautor napsal 15 knih určených laické veřejnosti (např. Mozek a jeho duše a Já - o vztahu mozku, vědomí a sebeuvědomování). Vědecké esejistice se František Koukolík věnuje od roku 1986, o 9 let později byl přijat za člena Českého centra mezinárodního PEN klubu.

František Koukolík vydal také knihu populárních sloupků a originálních vědeckých fejetonů Jak si lidé hrají?, která je sestavena z vybraných textů z vysílání ČRo Leonardo.

V pondělním Vstupte! uslyšíte:
Tématem bude nejen globální oteplování, ale také „cesta ze světového chaosu do budoucnosti“ v rozhovoru s Ing. Milanem K. Jermářem.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.