Finance na Haiti nepřicházejí. Cholera se přitom rapidně šíří

Nárůst počtu případů cholery na Haiti pokračuje. Zatím si zákeřná choroba vyžádala 724 lidských životů. Více než jedenáct tisíc lidí s infekčním onemocněním bojuje. Organizace spojených národů žádá dárce o 160 milionů dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé v táboře

Lidé v táboře | Foto: Pavel Polák

Panují obavy, že cholera naplno zasáhne v metropoli Port-au-Prince. Právě tam po hrozivém zemětřesení z ledna tohoto roku zůstává ve stanových táborech přes jeden milion přeživších. Podle haitského ministerstva zdravotnictví za posledních čtyřiadvacet hodin zemřelo přes osmdesát lidí.

Humanitární pracovníci hlásí, že potřebují další doktory, léky a také zařízení na čištění pitné vody, jejíž nedostatek zůstává hlavním problémem. Nemocnice na Haiti praskají ve švech a hrozí, že pacienti budou muset podstupovat ošetření na ulicích.

Ani předpovědi nejsou příznivé. Podle údajů Světové zdravotnické organizace se během příštích dvanácti měsíců nakazí cholerou asi dvě stě tisíc Haiťanů.

Adéla Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme